Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Informatieavond Iemandsland over theaterspektakel Roegzand

NIEUW BUINEN – Iedereen kan op donderdag 23 maart kennismaken met theaterspektakel Roegzand, de nieuwste productie van Iemandsland. Daarvoor vindt er in Nieuw-Buinen een informatieavond plaats. Daar kan iedereen kennismaken met de voorstelling en omlijstende activiteiten zoals onze Roegrace. Ook is Iemandsland nog op zoek naar vrijwilligers en gelegenheidsacteurs en –actrices.

Komend voorjaar speelt theaterspektakel Roegzand achttien keer in Nieuw-Buinen. Het is een streekfiction over de toekomst van de Veenkoloniën. Plaats van handeling is het gelegenheidstheater in de schuur van boerenbedrijf Schipper-Elberse aan de Tweederdeweg Zuid 25 in Nieuw-Buinen.

Omlijstende activiteiten
Bezoekers van de informatieavond worden geïnformeerd over de voorstelling en diverse omlijstende activiteiten, zoals cultureel-educatief project Toekomstkoffers dat momenteel plaatsvindt op dertien basisscholen in de regio.

Ook is er op zaterdag 22 april een Roegrace. Deelnemers kunnen met hun zelfgebouwde toekomstkarren mooie geldprijzen winnen, waaronder een hoofdprijs van 300 euro.

Verder is de organisatie op zoek naar mensen – met of zonder toneelervaring – die als gelegenheidsacteurs en –actrices willen meedoen aan de spelworkshop in de ontvangsthal van Roegzand. En dan is er ook nog ruimte voor diverse vrijwilligers, dus wie wil meehelpen is welkom.

Informatieavond
De inloop begint om 19.30 uur, waarbij alle bezoekers een kopje koffie met koek krijgen aangeboden. Rond kwart over acht houdt Carmen Schilstra een welkomstpraatje en stelt zij verschillende medewerkers en randactiviteiten voor. Zanger Bert Hadders vertelt vervolgens iets over de voorstelling en speelt enkele liedjes uit de voorstelling.

Ook wordt de trailer van de voorstelling vertoond en vertelt Heleen Wilkens iets over de Roegrace. Er is ruimte om vragen te stellen en belangstellenden kunnen zich inschrijven als vrijwilliger of speler. En uiteraard is er ruimte om nog even gezellig na te praten.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in dorpshuis Nieuw-Buinen, gevestigd in MFA Noorderbreedte aan het Noorderdiep 127 in Nieuw-Buinen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Roegzand
De voorstelling Roegzand van Iemandsland speelt van 9 mei tot en met 11 juni. Kaarten zijn vanaf nu in voorverkoop verkrijgbaar via www.iemandsland.com.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.