Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jubileum uitwisseling met de Michaelschule in Papenburg

De Ubbo leerlingen op de Meyer-Werf

STADSKANAAL – Leerlingen van Ubbo Emmius Sportparklaan (voorheen Noorderpoort Frankrijklaan) hebben voor de twintigste keer deelgenomen aan een uitwisselingsprogramma met de partnerschool in Papenburg. Negentien derde jaars vmbo leerlingen gingen van 6 maart tot 10 maart naar evenveel leeftijdsgenoten van de Michaelschule bij wie ze thuis ook overnacht hebben.

Plat Duuts

De uitwisseling stond in het teken van internationalisering. Hoe is het om in een ander land te zijn met een andere taal, wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten. Met name op historisch gebied maar ook op cultureel gebied en op het gebied van de arbeidsmarkt met de daar bijbehorende overeenkomsten, verschillen maar vooral ook de  mogelijkheden. Ronald Roosien docent bij het Ubbo: ” Over het algemeen is de voertaal Engels; bij de uitwisseling waren we getuige zijn van deze taal maar ook van het Gronings en het “Plat Duuts” tot en met het gebruik van gebarentaal. Op historisch en cultureel gebied was de rode draad de Veenkoloniën aangezien beide dorpen voormalige veenkoloniën zijn “.

Meyerwerf

Op het gebied van de arbeidsmarkt is er een bedrijfsbezoek gebracht aan het Lukasheim waar een kijkje in de keuken genomen werd van een werkvoorziening voor volwassenen en een dagbesteding voor kinderen. Tevens zijn de studenten langs de ‘Meyer-Werf’ en de firma ’Johann Bünting gegaan (zie foto).

Wedstrijd

Om het 20 –jarig jubileum te vieren was er een ontwerp-wedstrijd voor een nieuw logo. In het oude logo is schoollogo en de logo van het Noorderpoort verwerkt. “Omdat we nu Ubbo Emmius zijn is dit dubbel reden om met een nieuw logo te komen”, aldus Roossien.

Van 15 t/m 19 mei zullen de Duitse leerlingen een tegenbezoek brengen. Roossien: ” Te zijner tijd willen we ook daar van verslag van uitbrengen en dan tevens het nieuwe logo feestelijk presenteren”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.