Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scholierendebat in raadzaal gemeente Stadskanaal

De studenten in de Raadzaal

STADSKANAAL – Donderdag 9 maart kwamen zeventien studenten van Noorderpoort Stadskanaal naar de raadzaal van de gemeente Stadskanaal voor een scholierendebat. In groepjes bereidden zij onder leiding van een raadslid een standpunt voor over een ‘fictief’ collegevoorstel. Daar gingen zij vervolgens over presenteren en debatteren. Door deze samenwerking tussen Noorderpoort en de gemeente Stadskanaal wil Noorderpoort haar studenten voorbereiden op ‘goed burgerschap’. En met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht was dit scholierendebat extra actueel.

Debatteren

De middag begon met een presentatie door de griffier over wat de gemeente allemaal doet. Daarna vertelden de vijf aanwezige raadsleden iets over hun partij. De studenten konden vervolgens vragen stellen, wat veel interactie opleverde tussen de raadsleden en de studenten. Hierna begon het echte werk: de studenten werden verdeeld in vijf groepjes en elke groep kreeg een raadslid aangewezen als coach. Samen gingen zij het debat voorbereiden. Wethouder Hamster leidde het debat, waarbij de studenten volgens hem soms niet onderdeden voor echte raadsleden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.