Direct naar de inhoud.

Bijeenkomst in Stadskanaal over duurzame toekomst voor Groningen

  • door:
  • op:

(F: PrachtigBorger)
STADSKANAAL – De provincie Groningen nodigt u uit voor een bijeenkomst op 21 maart in de multifunctionele accommodatie Noordstee, Berkenstraat 2b in Stadskanaal.

De gedeputeerden Nienke Homan (duurzame energie) en Fleur Gräper – van Koolwijk (ruimtelijke ordening) gaan met inwoners in gesprek over energiebesparing en duurzame energie. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

100 procent duurzaam in 2050
Inwoners van de provincie Groningen ervaren dagelijks de gevolgen van aardgaswinning. Daarom is de overgang van energie uit fossiele brandstoffen (olie, kolen, gas) naar duurzame energie nergens zo urgent als hier. In 2050 moet alle energie in Groningen duurzaam opgewekt worden. Om dat te bereiken heeft de provincie als doel gesteld om in 2020 21 procent van alle energie duurzaam op te wekken en in 2035 60 procent. Hoe dat te bereiken en hoe de inwoners in de regio hier iets aan kunnen hebben, zijn belangrijke vragen die de provincie samen met de inwoners van de gemeente Stadskanaal wil beantwoorden.

Praat mee en laat weten hoe u over de energieopgave denkt
Het is belangrijk om u vooraf aan te melden, zodat u zeker bent van een plekje. Per avond kunnen maximaal 35 deelnemers aanwezig zijn, zodat actief met elkaar van gedachten kan worden gewisseld. Als de belangstelling veel groter is, dan wordt er een extra avond georganiseerd.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via www.provinciegroningen.nl/duurzameenergie.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emiel Adema van de provincie Groningen, (050) 316 4845 of e-mail: e.adema@provinciegroningen.nl

(Bron: gemeente Stadskanaal)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal