Direct naar de inhoud.

Wethouder stort beton op Lloydsplein

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Wethouder Henk Jan Schmaal (GemeenteBelangen) heeft donderdagmorgen beton gestort voor het kunstwerk op het Lloydsplein in Veendam. In het midden van deze rotonde komt een grote waterberging met kunstwerk. Dit allemaal maakt onderdeel uit van de grote reconstructie van het Lloydsplein dit jaar.

Specialisten

Om de entree van Veendam komende vanaf de N33 een goede uitstraling te geven, is gekozen voor een kunstwerk in het midden van het water. Er komen hier twee staanders van cortenstaal (Ooster- en Westerdiep) die een spiraal van roestvrij staal omarmen (Oude Ae) waaruit water valt. Het stalen kunstwerk en het water worden ’s avonds verlicht. Een medewerker van de gemeente Veendam heeft het ontwerp overigens gemaakt. De gemeente heeft het hierna samen met specialisten verder uitgewerkt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Fonteintechniek Gruppen B.V., Luttjeboer B.V., Aannemingsbedrijf Koen Meijer B.V. en A&I Kwant adviseurs & ingenieurs.

Tweerichtingsverkeer

De reconstructie van het Lloydsplein bestaat onder andere uit een aantal verkeerskundige aanpassingen en groot onderhoud aan het asfalt. Zo worden de rijstroken smaller om de snelheid van het verkeer te verlagen. De fietspaden rond de rotonde worden breder zodat tweerichtingsverkeer mogelijk wordt. Alle afritten worden hetzelfde en er wordt een ‘rechts- afvak’ aangelegd op de aansluiting met de Van Stolbergweg. Hiermee wordt extra ruimte gecreëerd zodat het verkeer minder snel stilstaat bij een eventuele open brug. De waterberging en het kunstwerk in de binnenring moeten in juni 2017 gereed zijn. De reconstructie van de buitenring wordt aansluitend aan de binnenring uitgevoerd.  [ Peter Panneman ]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal