Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Feest met Kikker in bibliotheken Pekela en Veendam

Kikker en zijn vriendjes

VEENDAM/PEKELA – Kikker is groen en hij heeft de beste vriendjes van de wereld. Hij kan nog niet lezen, maar hij tekent, zwemt en springt heel hoog. Avontuur is leuk, maar hij is het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier. En dat is nog niet alles, want van 27 maart tot en met 1 april reist Kikker langs de bibliotheken in de gemeenten Pekela en Veendam.

Kikker is de creatie van Max Velthuijs. De figuur van Kikker duikt voor het eerst op in ‘Klein-Mannetje heeft geen huis’, dat in 1983 verscheen. Zes jaar later is Kikker de hoofdpersoon in ‘Kikker is verliefd’.

Jonge kinderen kunnen een week lang genieten van Kikker. Op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 maart is Kikker aanwezig tijdens de afsluiting van het voorleesproject Boek & Film. Honderden peuters komen met hun ouders naar Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. De afgelopen periode zijn de kinderen op de peuterspeelzaal en kinderopvang voorgelezen uit de boeken van Kikker. Tijdens de afsluiting wordt in de theaterzaal op een groot bioscoopscherm de filmpjes van Kikker en zijn vriendjes vertoond.

Kikkerfeestje in de bibliotheek
Tijdens de Kikkerweek vieren we ook feest in de bibliotheek. In de bibliotheken van Nieuwe Pekela, Oude Pekela en Veendam kun je spelletjes spelen en knutselen, naar de ieniemienie-bioscoop of op de foto met Kikker. In Bibliotheek Veendam – tevens de afsluiting van de landelijke Kikkertiendaagse – kun je zelfs meedoen aan Kikkeryoga.

Woensdag 29 maart van 13.30 – 16.00 uur
Bibliotheek Nieuwe Pekela, Meidoornlaan 88

Vrijdag 31 maart van 13.30 – 16.00 uur
Bibliotheek Oude Pekela, Sportlaan 4

Zaterdag 1 april van 10.30 – 16.00 uur
Bibliotheek Veendam, Museumplein 5

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.