Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rosana Holscher exposeert in gemeentehuis Pekela

Foto: Herman Alink

OUDE PEKELA – Van 13 maart tot 21 april 2017 toont Rosana Holscher in het gemeentehuis van Pekela haar schilderkunst.

Rosana heeft tot haar 3e jaar in Argentinië gewoond. Toen ze klein was, tekende ze al lichte en donkere vormen. Ze herinnert zich dat wat om haar heen gebeurde, ze wilde vastleggen. Toch heeft het even geduurd voordat ze ging schilderen.

Ze kwam er min of meer bij toeval achter tijdens het inrichten van haar huis. Zij wilde met kleuren spelen en iets aparts hebben. Zo ontdekte ze dat je met verf de meest prachtige kleuren kon krijgen die niet elders te koop waren. Dit sloot aan op haar gedachte: iets unieks. Het betekende het begin van haar schilderkunst zo’n 11 jaar geleden.

De creativiteit was door haar vader met de paplepel ingegoten. Ze begon met verven: eerst aan de hand van het zo natuurgetrouw mogelijk naschilderen van voorbeelden, maar later was ze ook bezig om steeds iets nieuws te bedenken.

Acrylverf is nog steeds de basis (“want olieverf stinkt zo en dat wil ik mijn gezin niet aandoen”). Ze heeft in een sushirestaurant in Groningen een 1.80 meter hoge geisha geschilderd, waar ze ook met stof en betongruis heeft gewerkt. Een nieuw project waar ze binnenkort mee aan de slag gaat, omvat naast acrylverf ook bladgoud, zilver en koper.

Werken bij een uitzendbureau als salesmedewerker doet ze al 20 jaar met veel plezier. Het schilderen is voor haar een hobby. Ze heeft het talent van haar vader geërfd. Wat ze ziet, kan ze maken. Momenteel heeft ze veel succes met het maken van bloesemboompjes, waar ze op echte takken zijdeachtige bloempjes verwerkt alsof deze in bloei staan.  

In haar schilderkunst vindt ze vooral de uitdrukkingen van mensen interessant: verdriet, vrolijkheid of zoals de vrouw met de lange haren, de arrogantie. Ze kijkt altijd naar details, naar licht en donker.  Ze houdt natuurlijk van kunst, maar haar hart gaat uit naar het “realisme” en “romantica”. Haar creatieve droom is om iets te betekenen en achter te laten in deze wereld. Met haar diverse kunstuitingen zal dit zeker wel lukken. Een creatieve kunstenares waar we zeker meer van gaan zien.

De schilderijen zijn te bewonderen tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.