Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Blueprint met sessies van Oh Susanna en Dan Tuffy

Dan Tuffy

RTV1 – Vrijdag 7 april wordt vanaf 17.00 uur een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java. Deze keer met Oh Susanna uit Canada en Dan Tuffy Australië / Wageningen. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op rtveen.nl is het programma elke zondag van 13.00 – 15.00 uur te beluisteren en verder de hele week op rootsparadise.com en rtveen.nl/programmering/blueprint/

Oh Susanna

Oh Susanna is de artiestennaam van Suzie Ungerleider uit Canada. Geboren in Massachusetts en opgegroeid in Vancouver, woont ze nu in Toronto Canada. Sinds halverwege de jaren 90 is ze één van de toonaangevende vrouwelijke Canadese singer-songwriters op het gebied van country en folk. Inmiddels heeft ze 6 platen uitgebracht en haar voorlaatste cd “Namedropper”  bevatte covers van nieuwe nummers van collega artiesten, zoals Ron Sexsmith en Royal Wood. Oh Susanna is te gast in Blueprint om haar nieuwe cd “A Girl In Teen City” te promoten. Een themaplaat waarop ze terugkijkt op haar jeugd in Vancouver.

 

Dan Tuffy

Dan Tuffy groeide op in Australië en was oprichter van de band Wild Pumkins At Midnight. Sinds 1995 is Dan woonachtig in Nederland / Wageningen en van 2002-2014 frontman van de band Big Low en gitarist / bassist in de band Parne Gadje.Tevens is hij eigenaar / producer van zijn eigen platenlabel Smoked Recordings. Zijn prachtige debuut cd “Songs From Dan” kwam op een bijzondere manier tot stand. In 2013 brachten de Australische singer-songwriters Matt Walker en Lucie Thorne een promotiebezoek aan Nederland en werden in een twee uur durende sessies spontaan 6 van de 9 songs opgenomen. Terug in Australië werden, onder leiding van Matt Walker en met topmuzikanten uit Melbourne, meerdere instrumenten toegevoegd. Terug in Nederland werd de plaat door producer Zlaya Hadzich afgemixt en maakte van “Songs From Dan” een prachtige country noir luisterervaring.

 

 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.