Direct naar de inhoud.

Vierendertig sollicitanten voor burgemeestersfunctie Aa en Hunze

Gemeentehuis AA en Hunze in Gieten (F: Google Streetview)
ASSEN – Vierendertig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Aa en Hunze. Het gaat om vierentwintig mannen en tien vrouwen. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Eric van Oosterhout, die sinds 15 maart het burgemeestersambt in Emmen vervult.

De reactietermijn voor de vacature sloot afgelopen vrijdag, 31 maart. In leeftijd variëren de sollicitanten van 37 tot 62 jaar. Er zijn acht personen lid van de PvdA, zes van de VVD, vijf van het CDA, vier van D66, drie van de ChristenUnie, drie van een lokale partij en twee van GroenLinks. Drie sollicitanten zijn geen lid van een politieke partij of hebben dat niet aangegeven. Als het gaat om de achtergrond, komen tweeëntwintig sollicitanten uit het openbaar bestuur, drie uit het
bedrijfsleven en negen uit een non-profit organisatie.

De waarnemend commissaris van de Koning voert binnenkort gesprekken met de kandidaten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van Aa en Hunze is samengesteld. Deze commissie draagt op basis van de eerder vastgestelde profielschets en te voeren gesprekken minimaal twee kandidaten voor aan de gemeenteraad.

Als de raad in de vergadering van 1 juni 2017 de voordracht overneemt, wordt de naam van de voorkeurskandidaat openbaar gemaakt. Op 2 juni gaat de voordracht samen met het advies van de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarna de Kroon tot benoeming zal overgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-