Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht

Henk Stam

RTV1 – Woensdagavond 5 april presenteren Wim Dussel en George Flapper aflevering 65 van Pretletters. Het programma begint om 21.00 uur.

In de RTV1 studio evalueren we samen met Henk Stam van Bartiméus de voorleesloep. Dit is een relatief nieuw hulpmiddel. In vorige uitzendingen hebben we vier voorleesloepen besproken. Een beeldschermloep en een voorleesapparaat in één. Voor wie is het bestemd en hoe nuttig is het? Voor mensen die veel lezen kan het een uitkomst zijn. De vraag is of dit standaard vergoed moet worden door de ziektekostenverzekering.

Oogarts Bert van der Pol vertelt in de tweede aflevering van de serie “Evolutie van het oog” over het ontstaan en de ontwikkeling van het oog. Over de evolutietheorie van Charles Darwin en de twijfel van zijn vrouw Emma. Wat is een stemprinter en hoe kan dit worden ingezet? Hierover praten we met Bert Vos en burgemeester Hoekstra van Leek.

Pretletters is te beluisteren via de bekende RTV1 frequenties en de livestream op www.rtveen.nl. Het programma is de hele maand terug te luisteren via uitzending gemist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.