Direct naar de inhoud.

OBCP presenteert programma feest- en gedenkweek Pekela

  • door:
  • op:
Pekela herdenkt – Pekela viert vanaf 21 april tot en met 5 mei 2017.

GEMEENTE PEKELA – OBCP (Oranje Bevrijding Comité Pekela ) presenteert, de feest- en gedenkweek van 21 april tot en met 5 mei 2017. Dit in samenwerking met vele plaatselijke verenigingen, organisaties en instellingen. Ook het gemeentebestuur zal bij diverse activiteiten aanwezig zijn.

Het programma ziet er anders uit dan voorgaande jaren. De vaste onderdelen zoals de bevrijdingsloop en de vrijmarkt in Oude Pekela komen te vervallen. Ook zullen er geen gastlessen meer worden gegeven op het Dollard College en de basisscholen. Wel is er op dinsdag 2 mei voor alle groepen 8 van de basisscholen een educatief programma samengesteld. Dit wordt ‘s morgens in Mfc De Binding Oude Pekela en ‘s middags in dorpshuis De Kiepe Nieuwe Pekela uitgevoerd. Op dezelfde dag rond 11.00 uur, is voor het gemeentehuis in Oude Pekela de onthulling van het verzetsmonument.

Oranjebevrijdingsconcert:
Zoals voorgaande jaren het Oranjeconcert en het Bevrijdingsconcert een apart evenement was, heeft het bestuur er nu voor gekozen deze twee evenementen te combineren in de vorm van één Oranjebevrijdingsconcert met medewerking van Popkoor The Blue Happy Bacon en het Ensemble Sophia. Het concert is zaterdag 29 april en zal plaatsvinden in Mfc De Binding Oude Pekela. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

Gratis vervoer Oranjebevrijdingsconcert voor Boven- en Nieuwe Pekela:
Inwoners van Boven en Nieuwe Pekela die naar het Oranjebevrijdingsconcert willen, kunnen gratis gebruik maken van vervoer naar de Binding. Wie hiervan gebruik wil maken moet wel zelf zorgen voor een speciale buskaart. Deze zijn vanaf 24 april verkrijgbaar bij de uitgifteplekken van de gratis toegangsbewijzen, te weten: In Nieuwe Pekela bij Bakkerij Westers, Schildersbedrijf Wieske en dorpshuis De Kiepe. In Boven Pekela bij Mulder Pot. Jansen Reizen uit Oude Pekela rijdt die dag (zaterdag 29 april) vanaf 18.30 de route langs het Pekelderdiep. Start is bij de brug Wildeplaats in Boven Pekela. Op elke willekeurige plaats kan men instappen. De chauffeur stopt als hij ziet dat u met de speciale buskaart zwaait. Uiteraard wordt u ook met de bus na afloop teruggebracht. Het OBCP organiseert dit ter compensatie dat er nu en in de toekomst maar één concert wordt georganiseerd en dit deze keer in Oude Pekela zal plaatsvinden. In 2018 is het voornemen dit concert in Nieuwe Pekela te houden.

Voor Oude Pekela zijn er gratis toegangskaarten voor het concert te verkrijgen bij: Boetiek Fleur, Ijssalon Gerringa en Mfc De Binding.

Voor het volledige programma KLIK HIER!

Bron: Gemeente Pekela



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal