Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderzoek naar privatisering zwembaden Borger Odoorn

“De Buinerstreng” in Nieuw Buinen (F: facebook)

BORGER ODOORN – De drie gemeentelijke zwembaden in Borger-Odoorn vervullen een grote maatschappelijke functie, zowel voor de inwoners van de gemeente als voor de talrijke toeristische bezoekers. Daarnaast spelen de baden een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde leefstijl. Borger-Odoorn wil deze functies voor de komende jaren graag waarborgen en onderzoekt de mogelijkheden voor een efficiëntere en effectievere exploitatie.

Het plan spitst zich toe op privatisering van de drie openluchtzwembaden in Borger-Odoorn en deze onder te brengen in één organisatie. Het gaat om de zwembaden De Leewal in Exloo, De Buinerstreng in Nieuw-Buinen en zwembad De Zwaoi in Valthermond. Het voorstel tot privatisering van de zwembaden ligt momenteel voor aan de gemeenteraad voor een principebesluit.

Enkele jaren geleden werd De Zwaoi succesvol overgedragen aan Stichting de Ommezwaoi. De overdracht maakte besparingen mogelijk op het gebied van personeelslasten en energiekosten en bood voordelen voor het aantrekken van subsidies en fondsen. Het overdragen heeft echter ook een kwetsbare kant. Te denken valt dan aan de inzet van vrijwilligers, financiën en de inzet van het bestuur.
De verwachting is dat met het bundelen van de krachten van de drie zwembaden, de voordelen behouden blijven en de kwetsbaarheden beter opgevangen kunnen worden.

Stichting De Ommezwaoi werd betrokken bij de vormgeving van het huidige plan, waarvan de uitwerking het komende jaar op de agenda staat.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.