Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Protocollen bijtincidenten met honden Pekela en Veendam

Foto: Pixaby

PEKELA/VEENDAM – Gemeenten Pekela  en Veendam stellen protocol bijtincidenten met honden vast. Beide gemeenten worden met enige regelmaat hiermee geconfronteerd. Deze incidenten hebben vaak een grote impact op de veiligheid. Om bij dit soort incidenten een aantal stappen te kunnen zetten, hebben Pekela en Veendam een protocol bijtincidenten vastgesteld.

Maatregelen
Afhankelijk van het soort bijtincident wordt in het protocol duidelijk welke maatregel het college of de burgemeester kan nemen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lichte, ernstige en zeer ernstige bijtincidenten. Daarvoor zijn een aantal maatregelen omschreven. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat afstand wordt gedaan van de hond, op bevel van de burgemeester kan de hond in beslag worden genomen of er kan een risico-assessment worden afgedwongen. Bij lichte bijtincidenten kan het college de hond gevaarlijk verklaren. Hierbij kan een aanlijn- en/ of muilkorfgebod aan de houder van de hond opleggen.

Zorgplicht
Het protocol speelt een belangrijke rol om herhaling te voorkomen. Burgemeester van Pekela, Jaap Kuin: ”Het protocol geeft de gemeente een kader. Hiermee voldoen we ook aan onze zorgplicht om een herhaling te voorkomen.”

Ingezonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.