Direct naar de inhoud.

Aanbesteding publiek vervoer in Groningen en Drenthe gestart

  • door:
  • op:

Buurtbus (F: facebook)
GRONINGEN/DRENTHE – De 35 gemeenten van Groningen en Drenthe en het OV-bureau Groningen Drenthe gaan op zoek naar taxibedrijven die vanaf 1 januari 2018 publiek vervoer gaan verzorgen. De richtlijnen waaraan vervoerders zich moeten houden zijn in overleg met de reizigers opgesteld.

Onder publiek vervoer verstaan we alle vervoersvormen waar mensen met een Wmo-pas en kinderen in het leerlingenvervoer gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er een aantal vervoersvormen voor alle inwoners van Groningen en Drenthe, zoals de Hubtaxi (nu nog Regiotaxi) en de Buurtbus.

Start inkooptraject
Op 5 april heeft Publiek Vervoer Groningen Drenthe de aanbesteding aangekondigd via TenderNed, het online marktplein voor aanbestedingen in Nederland waar opdrachtgevers en ondernemingen elkaar vinden. Taxivervoerders kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opdracht voor het publiek vervoer in Groningen en Drenthe. De opdracht betreft een contract voor vier en een half jaar, met de optie om nog twee maal met twee jaar te verlengen. De opdrachtsom bedraagt in totaal circa 35 miljoen euro per jaar, verdeeld over zeven percelen.

Prijs én kwaliteit tellen
Naast de prijs staat óók de continuïteit en een goede kwaliteit van de dienstverlening aan inwoners voorop. Uitgegaan wordt van een gezonde bedrijfsvoering en duurzame samenwerking met de taxivervoerders. Alle aanbiedingen worden daarom getoetst aan een minimale kostprijs om abnormaal lage biedingen tegen te gaan. Daarnaast wordt er ook gelet op hoe vervoerders omgaan met diverse thema’s, zoals duurzaamheid. Verder wordt er aan inschrijvers gevraagd om zoveel mogelijk vaste arbeidsplaatsen te creëren, zodat kwaliteit en vakmanschap behouden blijven.

Geen veranderingen voor reizigers in 2017
Naar verwachting wordt de aanbesteding in september 2017 afgerond, dan is bekend welke bedrijven het vervoer gaan verzorgen vanaf 2018. Voor mensen met een Wmo-pas verandert er dus dit jaar niets. Eventuele wijzigingen in 2018 (bijvoorbeeld het afspreken van een rit) worden vroegtijdig gecommuniceerd. De huidige vervoerders van het leerlingenvervoer rijden het hele schooljaar 2017/2018 nog door. Via de website publiekvervoer.nl kunnen stappen in het proces worden gevolgd.

Achtergrondinformatie publiek vervoer
Onder publiek vervoer verstaan we alle vervoersvormen waar mensen met een Wmo-pas en kinderen in het leerlingenvervoer gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er een aantal vervoersvormen voor alle inwoners van Groningen en Drenthe, zoals de (nu nog Regiotaxi) en de Buurtbus. De langjarige contracten voor deze vormen van vervoer lopen per 2018 af.

Dit was de aanleiding voor alle gemeenten en de beide provincies om gezamenlijk te onderzoeken hoe de verschillende vormen van dit vervoer beter kunnen samengaan. Door de samenwerking en de afstemming met het openbaar vervoer kan dit vervoer op langere termijn goed en betaalbaar aangeboden blijven worden aan de inwoners. Dit verhoogt de bereikbaarheid van voorzieningen en de leefbaarheid in dunbevolkte gebieden. Het streven is om reizigers –waar mogelijk- de kans te geven zelfstandig(er) te worden. De samenwerking biedt onder meer de kans om daar pilots voor op te starten.

Meer informatie: www.publiekvervoer.nl.

Meer informatie over de publicatie kunt u vinden op TenderNed.

(Bron: gemeente Veendam)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal