Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lisa Brennauer wint etappe 3 Healthy Ageing Tour in Stadskanaal

Archieffoto Healthy Ageing Tour Semslinie etappe (f: Marc Dol / RTV1)

STADSKANAAL – Lisa Brennauer heeft de derde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Duitse van Canyon-Sram toonde zich in Stadskanaal in de sprint de snelste van het peloton.

Brennauer bleef in de sprint haar landgenote Lisa Klein (tweede) en klassementsleidster Ellen van Dijk (derde) voor. Het peloton streek neer op een vluchtgroep in de laatste kilometers. In de slotfase werd als laatste de dappere vluchtster Nicole Steigenga in de kraag gegrepen. De eerstejaars belofte – rijdend voor Swabo – kreeg wel de prijs voor de strijdlust.

Brennauer pikt in de Nederlandse rittenkoersen meestal wel een etappe mee, twee jaar geleden werd ze op het Duitse Waddeneiland Borkum zelfs als eindwinnares gehuldigd. “Ik houd van een sprint die van ver wordt aan gegaan en op hoge snelheid wordt verreden. Toen ik het bord van de tweehonderd meter zag, ben ik aan gegaan. Deze zege geeft ons als team extra vertrouwen. Na een goede individuele tijdrit en ploegentijdrit is dit een nieuwe opsteker. Het geeft ons moraal voor de komende twee dagen.”

De sprint van de derde etappe in Stadskanaal (F: Antje Takens-Brongers)

Een sprint van een grote groep voor de zege leek lange tijd een utopie. Het leek een dag voor de vluchters te worden. De eerste aanvallers van de dag waren Roxane Knetemann (Nederland), Stephanie Pohl (Cervélo-Bigla) en Esra Tromp (Parkhotel Valkenburg-Destil). Zij kregen gezelschap van Kasia Pawlowska (Boels-Dolmans), Sara Penton (Veloconcept), Daiva Tuslaite (Ale Cipollini), Vita Heine (Hitec), Paulien Koster (NWV Groningen), Christina Siggaard (Veloconcept) en Nicole Steigenga (Swabo). De tien wisten 3 minuut 30 aan voorsprong bijeen te rijden, maar die marge slonk als sneeuw voor de zon.

Steigenga capituleerde als laatste met Stadskanaal al in zicht. Als eerstejaars stal de Friezin de harten van het publiek met haar dappere uitval. Zelf kampte ze na afloop met gemengde gevoelens. “Toen ik weg reed uit de kopgroep, ging ik ervan uit dat er meer rensters mee zouden springen. Maar toen ik eenmaal een kloof geslagen had, ben ik vol door gegaan. Uiteindelijk kom ik dan nog heel dichtbij, maar het zat er net niet in helaas.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.