Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bijeenkomst “Sterk vrijwilligerswerk” op 9 mei in Stadskanaal

Sterk vrijwilligerswerk

STADSKANAAL – Dinsdagavond 9 mei gaat in buurtcentrum Noordstee in Stadskanaal het project ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ van start, een initiatief van diverse organisaties waaronder NOC*NSF, Huis voor de Sport, Groninger Dorpen en lokale welzijnsinstellingen. ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ richt zich op versterking van verenigingen en vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligersorganisaties in de sport, cultuur, zorg & welzijn en in andere sectoren dragen bij aan de leefbaarheid in hun omgeving. Ze staan voor de uitdaging de eigen organisatie goed op de rails te houden en zich te verhouden tot nieuwe ontwikkelingen. Vanuit Sterk Vrijwilligerswerk wordt gestimuleerd en ondersteund dat organisaties ervaringen delen en samenwerken. Zodat hun betekenis voor eigen wijk/dorp nog groter wordt.

De startbijeenkomst op 9 mei staat in het teken van ‘good practices’ en wensen en ideeën wat betreft de lokale thema’s van dit project in Stadskanaal. De kick-off – om 19.00 uur – staat onder leiding van Hans van Egdom, gevolgd door trends, ontwikkelingen en aansprekende praktijkvoorbeelden. Aan de hand van inspiratiesessies gericht op verbinding en samenwerking gaan de organisaties daarna vooral zelf aan de slag. Organisaties kunnen zich aanmelden bij het VIP! Stadskanaal: vip@welstad.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.