Direct naar de inhoud.

EchtErik: Hét festival voor Noord Nederlands Poptalent in Martiniplaza

Team radioprogramma `Echt Erik`
GRONINGEN – Eindelijk mag het bekend gemaakt worden: radioprogramma EchtErik organiseert op 17 juni 2017, in samenwerking met het Netwerk Popeducatie en Martiniplaza hét festival voor Noord Nederlandse Popmuziek en Popeducatie: het EchtErik Festival!

Het belooft een bijzondere dag te worden vol lezingen, workshops en vooral veel live muziek! Tijdens dit festival wordt ook het 5-jarig bestaan van De Rijdende Popschool uitgebreid gevierd. Alle (oud-) leerlingen worden uitgenodigd om te komen optreden.

Ook vindt het slotconcert van Kinderen Maken Muziek voor Drentse en Groningse deelnemers plaats, waaronder een presentatie van het project ‘De Band’ uit Borger. Daarnaast zullen er optredens plaatsvinden van onder meer Electropoëzie (met Harmen Ridderbos van Town of Saints), Robin IJzerman, Avery Plains, Silke Music, The Big Top en City of Life. Meer namen zullen nog volgen, dus houd onze website en sociale media in de gaten!

Naast alle optredens die er te zien zijn, worden er lezingen gegeven door onder andere professor cultuureducatie Evert Bisschop Boele, kunsteconoom Pim van Klink en WORM-directeur Jan Pier Brands. Er worden diverse workshops georganiseerd, en je kunt kennismaken met nieuwe innovatieve interactieve vormen van popeducatie. HubTower is een mobiele ‘‘band in a box’’ en MusicMonster is een concept van Kunstenschool ZG.

Daarnaast zullen er tijdens het festival en aantal ‘Rockumentaries’ getoond worden op verschillende plekken. Kortom: voor iedereen van jong tot oud is er iets te beleven op deze dag! EchtErik heeft het festival deels opgezet als benefietevenement voor De Rijdende Popschool en een deel van de opbrengst gaat dan ook naar deze stichting. Radioprogramma EchtErik doet op meer dan 10 regionale zenders live verslag van dit festival.

Het Echterik Festival wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Muziek Organisatie Noord, Simplon, de muziekopleiding van ROC Noorderpoort, BUMA Music Academy, Het Poëziepaleis, Kunstbende en Filmcollectief Groningen.

Wil je op de hoogte blijven van het EchtErik Festival? De laatste ontwikkelingen zijn te vinden op onze website en sociale media. Tickets zijn verkrijgbaar via MartiniPlaza en www.echterikfestival.nl.

Website: www.echterikfestival.nl
Facebook: facebook.com/echterikfestival
Twitter: twitter.com/echterikfestival
Instagram: instagram.com/echterikfestival

Ook te beluisteren via RTV1
Het programma `Echt Erik` wordt bij ons op zaterdagmiddag 17 juni tussen 17.00 en 19.00 uur uitgezonden via de bekende frequenties 105.3FM (Stadskanaal), 106.9FM (veendam) en 106.0FM (Borger).

Eén reactie op “EchtErik: Hét festival voor Noord Nederlands Poptalent in Martiniplaza”

 1. Hoi, leuk deze nieuwe opzet.
  Nog talent nodig? Kunstbende Groningen nummer 1, Merulsa (Merel Bakker). Doet 1 juli mee aan de landelijke finale te Amsterdam.
  Groet,
  H. Bakker

  Merel Bakker
  merbak12@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-