Direct naar de inhoud.

Snelle brandweerinzet voorkomt erger bij buitenbrand

Foto: M. Dol – RTV1

STADSKANAAL – Een bult hooi bij de Vloeivelden langs de Atlantislaan in Stadskanaal heeft zondagavond enige tijd gesmeuld.

De brandweer van Stadskanaal kreeg rond 20.15 uur een melding van een buitenbrand. Terwijl de brandweer zich klaarmaakte om naar deze brand uit te rukken kwam in Ter Apel een automatische brandmelding binnen. Deze melding had voorrang dus moest een tweede blusploeg naar de kazerne komen om de buitenbrand te bestrijden.

De bult hooi in het weiland heeft vermoedelijk door broei vlam gevat en is gaan smeulen. Om zekerheid te krijgen dat het vuur gedoofd kon worden werd een tankwagen uit Gieten opgeroepen en werd de hulp van een kraan ingeroepen om de smeulende stukken uit elkaar te trekken.

De inzet van de kraan en de tankwagen bleek niet nodig. De brandweer van Stadskanaal heeft met snel ingrijpen erger voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-