Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuws van de Amnesty werkgroep Stadskanaal

STADSKANAAL – In week 10 heeft Amnesty de jaarlijkse collecte gehouden. Ook in Stadskanaal gingen de vrijwilligers op pad om de bussen gevuld te krijgen. Dit jaar gebeurde dat niet alleen huis aan huis, maar ook bij de Albert Heijn en de Jumbo. Het resultaat was ca. € 1.860, en dat is ca. € 800 meer dan vorig jaar. Opvallend was dat de opbrengst bij de supermarkten een stuk hoger ligt dan bij het huis aan huis collecteren. Volgend jaar wordt daar dus mee doorgegaan.

Paas groeten actie
Elk jaar vraagt de werkgroep Stadskanaal aan de kerken van Stadskanaal om medewerking voor de paas groeten actie. De PKN-kerken en de katholieke kerk van Stadskanaal reageren daar ook dit jaar weer positief op. Van 2 t/m 16 april wordt in die kerken aandacht gevraagd voor het lot van mensen die onterecht gevangen zitten in hun land. De kerkgangers worden uitgenodigd een bemoedigende groet te sturen aan de gevangenen of aan hun familieleden. Daarvoor ligt er informatiemateriaal bij de uitgangen van de diverse kerken. Ook liggen er kaartjes. Het is de bedoeling dat mensen er zelf een korte groet of een aardige opmerking op schrijven.

Er is een aantal kerkleden, dat zich verantwoordelijk stelt voor het slagen van de actie.
Zij staan bij de uitgang om een en ander duidelijk te maken, kaartjes te verstrekken en een euro in ontvangst te nemen. De kerken maken zelf kenbaar dat deze actie plaatsvindt, door berichtjes in de verschillende kerkbladen. Degene die aan de actie mee wil doen, betaalt een euro voor gemaakte kosten en een postzegel. Na afloop van de verschillende kerkdiensten worden alle ingevulde kaartjes opgehaald. De werkgroep Amnesty zorgt voor verzending.

Schrijfacties
De werkgroep wil meer schrijfacties gaan organiseren. Daarbij worden kaartjes of brieven aan gevangenen geschreven. Bovendien worden de verantwoordelijke instanties aangeschreven, zoals regeringen, gevangenisdirecties e.d. De werkgroep is dringend op zoek naar mensen die mee willen doen aan schrijfacties, of die dit willen organiseren. Aanmelden kan bij Wim Schell, 0650 432134.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.