Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Paul Inklaar tijdelijk vervangend raadslid voor VVD Pekela

Mev. J.J. Fridrichs-Kok – raadslid VVD Pekela wordt tijdelijk in de raad vervangen door Dhr. Paul Inklaar.

GEMEENTE PEKELA – Zittend raadslid voor de VVD Pekela heeft de voorzitter van de raad verzocht, voor een periode van 16 weken, haar tijdelijk ontslag te verlenen. Dit is mogelijk conform de wet “Regeling van de tijdelijke vervanging van leden van Tweede kamer en Eerste Kamer der Staten-Generaal, de provinciale Staten en de gemeenteraden, wegens zwangerschap en bevalling of ziekte. Mevrouw J.J. Fridrichs-Kok gaat gebruik maken van deze regeling.

Dhr. Paul Inklaar is bereid gevonden als tijdelijk raadslid voor de VVD waar te nemen. Vanavond (11 april) zal hij voor deze periode beëdigd worden als tijdelijk lid van de raad. Indien nodig kan dit nog verlengd worden met 2 x 16 weken. De 65-jarige Inklaar is een jarenlang lid van de VVD en stond in 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen op nr. 2. van de kieslijst. In het dagelijks leven is hij onderwijzer van beroep.

Conform de Kieswet (de gewijzigde artikelen X10, X11 en X12) geldt voor de vervanger een verkorte geloofsbrievenprocedure. Alvorens hij wordt toegelaten zal hij, ingevolge artikel 14 van de Gemeentewet, in de gemeenteraadsvergadering de eed of gelofte afleggen.

Bron: Gemeente Pekela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.