Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen investeerders voor watertoren Stadskanaal

Streekhistorisch Centrum en watertoren. (F: RTVeen.nl

STADSKANAAL – De Stichting ‘Rondom de watertoren’ stopt met zijn plannen om van de watertoren in Stadskanaal een plek met multifunctionele mogelijkheden te maken. Voorzitter Jaap Duit is teleurgesteld maar kan niet anders concluderen dat investeerders niet geïnteresseerd zijn.

Duur

Volgens Duit is het allemaal te duur en komen de kosten er niet uit.  “De investeringen die gedaan moeten worden zijn simpel niet terug te verdienen en daarom laten we het idee los”. De watertoren is een rijksmonument en eigendom van de gemeente Stadskanaal. De markante toren staat pal naast het Streekhistorisch Museum die de toren mag onderhouden en gebruiken voor rondleidingen.

Park

De stichting wil wel het plan doorzetten voor de verdere aankleding van het terrein rondom de watertoren en het museum. Duit: “We willen daar een park maken en een mooie plek creëren voor toeristen. Voor deze plannen hebben we minimaal drie ton nodig”. Of dat geld er komt is nog onduidelijk. De gemeente Stadskanaal heeft al laten weten er geen geld in te willen steken.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.