Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Peter en de wolf in het Drents in de gemeente Borger-Odoorn

BORGER/VALTHERMOND – Op dinsdag 11 april j.l.waren er in de gemeente Borger-Odoorn een tweetal concerten Peter en de wolf in het Drents. ’s Ochtends was Sporthal De Koel in Borger de locatie waar het Aeolian Ensemble te horen was en in de middag was er een concert in de MFA ’t Brughuus in Valthermond. Leerlingen en begeleiders van in totaal veertien basisscholen genoten van de prachtige muziek, die in het midden van de twintigste eeuw door Pokoviev is gecomponeerd. Burgemeester Seton en wethouder Trip waren in ’t Brughuus onder de toehoorders.

Het project Peter en de wolf in het Drents was eigenlijk al begonnen op zeven maart van dit jaar. Toen was er een coaching bijeenkomst voor de lesgevers van de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Borger-Odoorn. Met het geleerde in de workshop en met de mooi vormgegeven materialen die bij het project horen, konden de juffen en meesters in de eigen klas aan de slag met de muziek van Peter en de wolf. De aangeboden lesstof bood allerlei mogelijkheden om aandacht te besteden aan het verhaal, aan de liedjes, de muziekinstrumenten en de Nederlandse en de Drentse taal. En afgelopen dinsdag was dan de kers op de taart en konden ongeveer 370 kinderen genieten van de afsluitende concerten.

Peter en de wolf in het Drents werd uitgevoerd door het Aeolian Ensemble, dat zijn wortels heeft in Amsterdam en Den Haag. Behalve de klanken van dit Aeolian Ensemble was Martijje Lubbers te horen als Drentstalige verteller. Gezamenlijk sloten ze de voorstellingen af met het lied Drents. Uit volle borst zongen de aanwezigen mee. Het klonk prachtig. Voor de kinderen was het concert een feest van de herkenning. Alle instrumenten, liedjes, thema’s en talige dingen waarover ze tijdens de lessen in school geleerd hadden, kwamen tot leven.

Peter en de wolf in het Drents is door Kunst & Cultuur Drenthe en het Huus van de Taol georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door een aanvullende subsidie van de gemeente Borger-Odoorn.

Om alle scholen in Drenthe – en daarmee alle kinderen – te kunnen laten genieten van dit prachtige muzieksprookje krijgt Peter en de wolf in het Drents in de loop van 2017 een plek op de onderwijswebsite www.wiesneus.nl. Hier is nu al heel veel Drentstalig materiaal te vinden en toevoeging van Peter en de wolf in het Drents maakt www.wiesneus.nl nóg waardevoller.

Ingezonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.