Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

The Passion in Veendam succesvol verlopen

VEENDAM – ‘We willen dit fantastische verhaal delen en de Veendammers met elkaar verbinden’ aldus de organisatie en dus ging een groep jongeren van de Baptisten gemeente Veendam een eigen Veenkoloniale variant van de populaire Paasvertelling organiseren.

Met een levensgroot kruis trok donderdagavond vanaf de grote kerk een stoet met maar liefst 500 deelnemers circa 2 kilometer door het centrum van Veendam, de processie eindigde bij Hotel Parkzicht. In de grote zaal van Parkzicht was de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie te luisteren naar de muziek van The Passion 2016 gespeeld door een live artiest. Daarna kon men gezamenlijk op een zeer groot scherm live The Passion meebeleven.

F: Peter Panneman

De gemeente Veendam had donderdagmiddag een evenementenvergunning gegeven voor de alternatieve Passion. De organisatie moest op het allerlaatste moment het veiligheidsplan nog aanpassen. Aanvankelijk was er namelijk alleen een aanmelding gedaan voor een evenement. Dat is voldoende als er maximaal 100 mensen worden verwacht. Maar de organisatie verwachte circa 500 tot 1000 mensen. De gehele Passion verliep verder vlekkeloos, en was volgens Maikel Owen van Deest dan ook een groot succes.

[ Peter Panneman ]

Video impressie RTV1

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.