Direct naar de inhoud.

Lammert Pinkster wint paastoernooi bij biljartvereniging ‘De Snikke’

  • door:
  • op:
Paastoernooi 2017 biljartclub ‘De Snikke’ Oude Pekela. De drie winnaars, van L naar R, Tinus Harms 2e prijs, Lammert Pinkster 1e Prijs en Stinus Sluiter 3e prijs. Foto: Alex De Keijser.

OUDE PEKELA – Vrijdagochtend, 14 april, startte om 9.30 biljartvereniging ‘De Snikke’ in Mfc De Binding hun jaarlijks Paastoernooi om het “gouden ei”. Winnaars van het toernooi zijn de heren R, Tinus Harms 2e prijs, Lammert Pinkster 1e Prijs en Stinus Sluiter 3e prijs.

De wedstrijd werd opgedeeld in 3 poules, gelijk met het aantal beschikbare biljarttafels. In totaal deden 13 ouderen mee. De beste twee van elke poule spelen nog een vervolgronde waarbij de eerste dan spelen tegen een tweede van een andere poule. De 3 winnaars worden bepaald aan de hand van het carambole percentage.

Het ‘gouden ei’ Foto: Herman Alink

De uiteindelijke winnaar heeft het hoogste moyenne percentage en heeft het “gouden ei”.

Voor iedere deelnemer was er een doosje eieren en een chocolade-konijn.Tijdens het toernooi werd er gezamenlijk een patatje met kroketten weggewerkt, daarnaast kon men zich te goed doen van Paas- stollen en eieren.

Donderdagavond 13 april deed het 1e team voor het eerst mee met een wedstrijd in Kolham. Hiermee konden ze bij winst kampioen worden in de C2 Klasse. Helaas is dit niet gelukt. Volgende keer beter.

De vereniging telt 33 leden. Komen vooral uit Oude Pekela en een aantal uit Winschoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-