Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jaap de Weijs stopt met zijn activiteiten

WILDERVANK – Jaap de Weijs stopt 21 juli met zijn activiteiten voor de ‘Eerste Wildervankster Paardentram’. Dan is het precies 20 jaar geleden dat de paardentram is opgericht en heeft de Weijs zijn 80-jarige leeftijd bereikt. Een mooi moment om te stoppen.

Het was op zijn 58e verjaardag dat de Wildervanker in hart en nieren een boekje cadeau kreeg over een Paardentram, niet wetend dat hij een jaar later de oprichter was van de Eerste Wildervanker Paardentram.
Vele mooie momenten heeft Jaap met de tram en vrijwilligers gehad. In de beginjaren veel trouwerijen, maar dat is minder geworden, want trouwen doen ze niet meer, aldus Jaap.

Naast deze activiteiten was Jaap ook ruim 30 jaar dagelijks op zijn brommer met de videocamera op stap. Doordat hij al op jonge leeftijd was afgekeurd, zocht hij een hobby op. Gewapend met de camera in de hand meldde Jaap zich bij Filmclub Dubbel 8, maar daar werd Jaap “te licht” bevonden. Na 2 jaar in Muntendam gefilmd te hebben, werd in Wildervank de Stichting Foto-Film en Videogroep Wildervank opgericht, en filmde Jaap de vele gebeurtenissen in “zijn dorp”. Wat hem het meest bij is gebleven was de aanleg van de tunnel in de N33 richting Wildervanksterdallen, “ik had net boven op die tunnel in aanbouw gestaan om te filmen, toen ik even naar huis ging om een broodje te eten, toen ik terug kwam reden de cementauto`s net weg. Toen ik de huilende uitvoeder om uitleg vroeg, kreeg ik te horen dat de heel zaak was ingestort. Pas later besefte ik, dat ik daartussen had kunnen liggen, met alle gevolgen van dien.

Op 21 mei 2010 ontving Jaap de erepenning van de gemeente Veendam voor zijn vele verdiensten voor het dorp. Van beide stichtingen leverde Jaap in juli 2012 al de voorzittershamer in, om het toen ook al iets rustiger aan te doen. Nu precies 5 jaar later is het definitief stoppen. Wel wil hij na 21 juli 2017 zijn kostuum nog een poosje in zijn bezit houden als aandenken, maar geen activiteiten meer. “Je moet een keer stoppen”.

[ Peter Panneman ]

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Jaap de Weijs stopt met zijn activiteiten

 1. Heinz Schmidt

  Hallo Jaap,
  du siehst immer noch richtig gut aus in deiner Uniform.
  Mit dem Beenden deiner Laufbahn,hast du ganz Recht.
  Sollen jetzt mal die Jungen drann.
  Liebe Grüsse Heinz und Renate

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.