Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oude Pekela krijgt eerste hennepwoning

Prefabwoning van hennepbeton in Oude Pekela (F: Herman Alink)

OUDE PEKELA – Pekela krijgt de eerste hennepwoning van Nederland. Na de zomervakantie start Pekelder vezelhennepbedrijf Dun Agro de bouw aan de Vijverlaan en naar verwachting is de woning eind dit jaar bewoonbaar.

Het betreft een vrijstaande woning van tien bij vijftien meter. Directeur en initiatiefnemer Albert Dun: ” De muren, het dak en de vloeren worden helemaal uit hennepvezels gemaakt. Daarbij is het 100% duurzaam, goed geïsoleerd en is het materiaal flexibel, wat goed van pas komt in het bevingsgebied.”

Meer opdrachten
In dezelfde straat wordt nog een tweede hennephuis gebouwd. Deze is nog niet verkocht. Ook heeft Dun Agro inmiddels een order uit Autralië binnen. “Wij moeten voor een heel groot, nog te bouwen huis 184 panelen met daarin ons product leveren”, aldus Dun.

(Bron: RTV Noord/DVHN)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “Oude Pekela krijgt eerste hennepwoning

  1. Ik plan een energie autarke woning te bouwen (geen aansluiting op het elektriciteits en gasnet). Ik overweeg hennepbeton als bouwmateriaal. Ik heb al veel positieve berichten over de klimaataspecten gehoord, echter over levensduur hoor ik niets. Waar mag ik de levensduur op inschatten. Zijn er inmiddels ervaringsdeskundigen die een uit hennepbeton opgetrokken woning bewonen. Kunnen die worden geraadpleegd?

  2. Anita Haaijer

    Agro Dun heeft al een huisje bij het bedrijf staan en op het internet zijn meerdere artikelen te vinden over hennephuizen.
    Bovendien kan Esther Molenwijk van Dutch Harvest veel meer informatie over het gebruik van hennep vertellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.