Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Swierstra over de explosie in Veendam

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – [ Door Peter Panneman ] – ‘Zelfmoord? Onderzoek moet dat uitwijzen’, ondanks vele speculaties. “Kijkend naar de ravage in en rondom het appartementencomplex mogen we van geluk spreken dat er niet meer slachtoffers zijn.” Dit zei burgemeester Sipke Swierstra van Veendam aan het eind van deze middag tijdens de persconferentie in de raadszaal van het gemeentehuis. De 37-jarige Rob O. kwam bij de gasexplosie in zijn woning om het leven. 3 bewoners raakten (licht)gewond.

Zelfmoord

Over het motief zegt Swierstra: “Zelfmoord? Daarover wordt gespeculeerd. Onderzoek moet dat uitwijzen.” Swierstra heeft vandaag contact gehad met de nabestaanden van Rob O. Het slachtoffer had psychische problemen, gebruikt(e) drugs en zorgde regelmatig voor overlast in het appartementencomplex.
Diverse bewoners meldden zich reeds bij woningcorporatie Acantus – eigenaar van het complex – met het verzoek om een andere huurwoning.

Zo’n 30 mensen verblijven de komende nacht elders. Ook voor bewoners die wel terug kunnen naar hun woning (het linker deel) maar dit niet durven, zoekt Acantus onderdak. Het complex wordt beveiligd. Dit gebeurt ook al omdat de bezittingen van de bewoners nog in de huizen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.