Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wandelen door de natuur bij Ter Borg

Foto: Natuurgebied Ter Borg (Jaap Winter)

STADSKANAAL – Zondag 30 april sluit het Streekhistorisch Centrum (SHC) te Stadskanaal het seizoen van zondagmiddag activiteiten af met een rondwandeling onder leiding van een gids. Jaap Winter, vrijwilliger bij Staatsbosbeheer, neemt de deelnemers aan de wandeling mee door de natuur bij Ter Borg, ten zuiden van Sellingen.

In het gehucht Ter Borg staan vier boerderijen en een 17de-eeuwse schaapskooi. Rondom liggen kleine akkers en houtwallen. Sommige eiken zijn wel 200 jaar oud. Ook ligt hier het grootste heideveld van de provincie Groningen. Er grazen Schotse Hooglanders. Tijdens de wandeling zal over het gebied en de natuur worden verteld.

Aanmelden voor de wandeling is noodzakelijk, het verzamel- en startpunt wordt bij opgave bekend gemaakt. Aanmelden kan tijdens kantooruren via 0599-612649 of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl. De deelnamekosten bedragen € 3,00. Donateurs van het SHC wandelen gratis mee.

Meer informatie: 0599-612649 (Helen Kämink)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.