Direct naar de inhoud.

Huidkankerdag op 20 mei in Refaja ziekenhuis

Refaja Ziekenhuis
Refaja ziekenhuis
STADSKANAAL – Op zaterdag 20 mei, tijdens de Nationale Huidkankerdag, openen de dermatologen van Treant Zorggroep in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal hun deuren.

Van 10.00 tot 13.00 uur kan men bij de polikliniek Dermatologie terecht voor informatie over de risico’s van huidkanker en een goede bescherming van de huid. Ook kunnen bezoekers hun huid laten controleren door een dermatoloog. Ook bij de Treant locaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen, kan men die dag terecht.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. De verwachting is dat één op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven.

Voorlichting
De Huidkankerdag vindt plaats op zaterdag 20 mei van 10.00 tot 13.00 uur. Evenals vorige jaren blijkt de belangstelling voor een huidcheck door de dermatoloog weer groot. Wie zich wil aanmelden kan terecht op www.huidkankerdag.nl. Daar staat per locatie welke momenten nog beschikbaar zijn. Overigens is deze huidcheck geen officieel medisch consult. Als de dermatoloog een verdachte plek ontdekt, zal men alsnog naar de eigen huisarts moeten voor een eventuele verwijzing.

Uiteraard is iedereen ook welkom om zich op 20 mei te laten voorlichten over de risico’s van de zon, het beschermen van de huid en over het zelf controleren van de huid. Deze dag organiseert Treant nog meer activiteiten in het kader van huidkankerdag. Zo is er bijvoorbeeld in het Refaja een informatiemarkt met onder meer stands met UV-werende kleding.

Oorzaken
Het aantal mensen met huidkanker groeit. Oorzaak hiervan is de toename van het aantal oudere mensen. Want meestal geldt: hoe ouder je wordt, hoe meer zon je op je huid hebt gehad. Een andere oorzaak is dat mensen steeds meer op zonvakantie en wintersportvakantie gaan en daardoor meer worden blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Goed insmeren met zonnebrandcrème is heel belangrijk, vooral de huid van kinderen is nog kwetsbaar en daardoor gevoelig voor UV-stralen. Maar ook mensen die veel fietsen of mannen die kalend zijn, moeten UV-werende maatregelen treffen. Bijvoorbeeld door zonnebrandcrème te smeren of een petje op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-