Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Versnelde vervanging openbare verlichting in gemeente Stadskanaal

Straatverlichting (RTV1)

STADSKANAAL – Het college van de gemeente Stadskanaal laat de openbare verlichting in de gemeente versneld vervangen.

Binnen twee jaar zijn 3.000 afgeschreven lichtmasten met armaturen vervangen door nieuwe. Daarnaast worden nog eens 4300 al afgeschreven armaturen vervangen, maar blijven de masten staan. Dit besluit van het college heeft een groot aantal voordelen.

Kostenbesparing
Zo levert het besluit een aanzienlijke besparing in onderhoudskosten op, net als een forse besparing van energie: in totaal 300 ton CO2 per jaar. Dankzij het toepassen van LED-verlichting en slimme technieken zal sprake zijn van betere verlichting en minder lampstoringen. Bovendien betekent de vervanging van de verlichting een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de landelijke doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Extra krediet
Enerzijds stelt het college de raad voor via de Voorjaarsnota 2017 een extra krediet beschikbaar te stellen van € 1,7 miljoen. Anderzijds vraagt het college de raad voor 2017 en 2018 jaarlijks een aanvullend krediet van € 675.000. Deze extra lasten worden ruimschoots gedekt, omdat de versnelde vervanging ook versneld besparingen oplevert op energiekosten en onderhoud.

Duurzaam en energiezuinig
Met het versneld vervangen van de lichtmasten en armaturen zet de gemeente een forse stap naar een duurzame en energiezuinige verlichtingsinstallatie. In oktober 2016 heeft de gemeente al getekend voor diverse inspanningsbijdragen, zoals minimaal 20% absolute energiebesparing in.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Versnelde vervanging openbare verlichting in gemeente Stadskanaal

  1. Hallo,
    Mijn vraag: Waar jaren geleden de masten zijn weggehaald , waar wij het niet mee eens waren!!,komen die terug? En op de driesprong Harpel,Barlage en Blekslage???

    Groetjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.