Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geestige, muzikale streekfiction in de Veenkoloniën van 2035

Repetities voor Iemandsland met vlnr. Erik Harteveld, Arno van der Heyden, Vincent de Rooij en Bas de Bruijn (foto David Woltinge).

NIEUW-BUINEN – Roegzand is het nieuwe theaterspektakel van Iemandsland. Dit voorjaar speelt deze Veenkoloniale streekfiction vijftien keer in Nieuw-Buinen. Op theaterlocatie Tweederdeweg Zuid 25 in Nieuw-Buinen speelt het stuk met in de cast onder meer Arno van der Heijden, Albert Secuur, Gabriëlle Glasbeek, Erik Harteveld en Bert Hadders & De Nozems.

Blijvers, Gaanders, graaiers en een goldrush in de Veenkoloniën van 2035. Het zijn de ingrediënten van muzikale theaterspektakel Roegzand. Deze de derde voorstelling van Iemandsland is een met humor overgoten streekfiction, een drama over macht, corruptie, verraad en een onmogelijke liefde. Trekken de Blijvers echt aan het langste eind? Of heeft hun overwinning ook zijn keerzijde?

Het verhaal van Roegzand
Een van mensen vrijwel verlaten woestenij, misvormd door zandstormen. Over een kleine twintig jaar is er van de Drents-Groningse Veenkoloniën niet veel meer over dan een dustbowl. Alleen de blijvers zijn er nog. Verstoken van alle moderne comfort weigeren zij hun kolonie Roegzand te verlaten. Jenever en aardappels, veel meer hebben ze niet om van te leven. Toch  proberen ze tussen de zandstormen door iets van hun leven te maken. Alles is rustig, tot de opgraving van een vergeten perpetuum mobile de nederzetting een onuitputtelijke energiebron verschaft. Zodra de westelijke provincies hiervan horen, ontstaat er een ware gold rush op Roegzand. De Blijvers moeten zich verenigen om de optrekkende huurlingen van een vijandige multinational het hoofd te bieden. Maar doen ze dat ook?

Kaartverkoop
Roegzand speelt van 9 mei tot en met 5 juni in de fraaie boerenschuur van Bert en Gonja Hospers, Henk Schipper en Lizanne Elberse aan Tweederdeweg Zuid 25 in Nieuw-Buinen. Kaarten kosten € 19,50 en zijn in voorverkoop verkrijgbaar via www.iemandsland.com.

Ingezonden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.