Direct naar de inhoud.

Bewoners halen spullen uit appartementen Julianalaan

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Zaterdagmorgen hebben de eerste bewoners persoonlijke spullen uit de appartementen aan de Julianalaan in Veendam gehaald. Dit is gedaan onder begeleiding van Salvage en Acantus. Mensen konden in twaalf appartementen naar binnen en dat gebeurde gefaseerd. Bij drie appartementen is nader onderzoek opgestart naar de mogelijke aanwezigheid van asbest. Nadat dit onderzoek is afgerond, wordt gekeken of de bewoners ook uit deze appartementen persoonlijke spullen kunnen halen.

Onderzoek

De explosie heeft bij de drie appartementen schade veroorzaakt in de leidingschacht. Hierbij kan asbest zijn vrij gekomen. Een specialistisch bedrijf gaat onderzoeken of dit het geval is. De mogelijke aanwezigheid van asbest beperkt zich tot de drie appartementen. Er is geen risico op verspreiding. Door het bluswater is mogelijk asbest nat en kan zich niet verspreiden. Er is geen risico voor de omgeving en voor de gezondheid. Dit is bevestigd door de GGD.

Bewoners

De bewoners van de drie appartementen waar nog onderzoek wordt gedaan, zijn persoonlijk geïnformeerd. Zij worden de komende tijd waar nodig geholpen door Acantus.

Vragen

Heeft u vragen over asbest en uw gezondheid, kijk op ggd.groningen.nl/milieu-gezondheid/asbest-en-uw-gezondheid of neem contact op met de GGD via telefoonnummer 050 3674000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-