Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gerrit Scheper en Bert Veen uit Oude Pekela lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gedecoreerden gemeente Pekela als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van links naar rechts, Gerrit Scheper, burgemeester Jaap Kuin, Berend (Bert) Veen- 26 april 2017. Foto: Herman Alink RTV1.

GEMEENTE PEKELA – Vandaag op 26 april 2017 reikte burgemeester Jaap Kuin van Pekela in het gemeentehuis een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Gerrit Scheper en de heer Bert Veen. Beiden mogen zich sinds vandaag Lid in de Orde van de Oranje-Nassau noemen.

Een glunderende burgemeester sprak de aanwezigen toe met de woorden dat hij blij en trots is uit naam van de Koning vandaag 2  mensen mag decoreren die zoveel hebben betekend voor de Pekelder gemeenschap. Inwoners die zich maximaal inzetten voor Pekela en klaar staan voor die andere zonder verwachtingen en tegenprestatie, en dat allemaal vanuit hun hart op vrijwillige basis.

De 70-jarige heer Gerrit Scheper
Is vijftig jaar actief als organist voor de Hervormde Kerk in Nieuwe Pekela (en andere kerken in de regio). Ook is de heer Scheper sinds 2004 voorzitter van de activiteiten comité van de kerk. Dit comité houdt zich onder andere bezig met het organiseren van rommelmarkt, boekenmarkt, Schutsemarkt, Onstweddergaarv’n, kerstmarkt en flessenacties. Daarnaast is Scheper actief in de adviesraad van Radio Westerwolde in het PBO (programma beleidsbepalend orgaan). Het laatste houdt in dat hij naar programma’s luistert en bekijkt of er aan de eisen wordt voldaan. Verder is hij actief geweest als ouderling van de Hervormde Kerk en is hij lid van de Centrale bedrijfsledengroep van CNV Vakmensen.

De heer Scheper werd verder nog toegesproken door de heer Brouwer, die hem ook had voorgedragen voor de Koninklijke Onderscheiding. Ook kreeg Scheper van zijn kleinkinderen een mooie decoratie met als opschrift “Beste Opa”.

De 64-jarige heer Berend (Bert) Veen
Zet zich sinds 1987 als vrijwilliger in voor diverse sportverenigingen en sportactiviteiten. Hij organiseert vele loopevenementen, is jury bij wedstrijden en geeft o.a. looptrainingen. De heer Bert Veen is een fanatiek en positief persoon en wordt zeer gewaardeerd. Ook is hij enorm betrokken geweest bij de succesvolle Samenloop voor Hoop in Nieuwe Pekela, welke gehouden werd op 18 en 19 juni. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek.

De versierselen werden bij beiden opgespeld door de burgemeester, waarna leden van het OBCP hen kwamen feliciteren en werden zij benoemd tot erelid van OBCP. Zij kregen een fles oranjebitter om dit feit te vieren.

Daarna konden familie en vrienden hen feliciteren met deze onderscheiding.

Voor meer foto’s KLIK HIER

1 Reactie op “Gerrit Scheper en Bert Veen uit Oude Pekela lid in de Orde van Oranje-Nassau

  1. Opvallend detail volgens DVHN.NL ( http://www.dvhn.nl/drenthe/Hoeveel-lintjes-zijn-er-in-jouw-gemeente-uitgedeeld-22169098.html ) Stadskanaal 0 lintjes. Is dat een kwestie van onbekendheid of erger het elkaar niet gunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.