Direct naar de inhoud.

Koningsnacht zeer koud: minima tot -2 graden

  • door:
  • op:
Koud weer op Koningsdag 2017

WEERONLINE – De koningsnachtfeestgangers doen er goed aan hun oranje sjaal mee te nemen. Koningsnacht zal namelijk koud verlopen. In het binnenland daalt de temperatuur naar een lokale -2 graden. In de grote steden in de Randstad ligt de temperatuur net boven het vriespunt. In het westen komen in de feestnacht enkele winterse buien voor. Tijdens de ochtend van Koningsdag zelf maakt het westen nog kans op een bui. In de middag komen de meeste buien voor in het zuiden en oosten voor. Tussen de buien door is veel ruimte voor de zon. Met 9-11 graden is het fris, maar tijdens zonnige intermezzo’s is het nog best aardig weer.

Feestgangers zullen er tijdens Koningsnacht niet warmpjes bijzitten. Tijdens de late nachtelijke uurtjes daalt het kwik in de grote steden naar een graad of 1. Verder naar het binnenland ligt de temperatuur onder het vriespunt en in Twente kan het zelfs -2 graden worden. Op grote schaal vriest het aan de grond licht, lokaal zelfs matig. Een oranje winterjas en sjaal zijn dus geen overbodige luxe.

Overdag enkele buien

Ook op Koningsdag zelf staat een enkele bui op het oranjemenu. In de noordwestelijke helft vallen de buien vooral in de ochtend, in de zuidoostelijke helft juist in de middag. De buien duren kort, waardoor het meestal droog is. Tussen de buien door schijnt de zon. ’s Middags wordt het 9-11 graden en er staat een op veel plekken matige wind uit noordwestelijke richtingen. De gevoelstemperatuur ligt tussen 5 en 8 graden. Als de maximumtemperatuur in De Bilt uitkomt beneden 10,7 graden is het de koudste koninklijke feestdag sinds 1985.

 

Regionaal weerbericht Koningsdag

Noorden ’s middags toenemende bewolking. In Groningen, Friesland en Drenthe komen in de ochtend enkele buien voor. Tussen de buien door is het meest zonnig. In de middag is het overwegend droog, maar vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe. In de avond gaat het regenen. Op de Wadden en in Friesland wordt het circa 9 graden. In Groningen en Drenthe stijgt het kwik naar ongeveer 10 graden.

Vanaf zondag warmer

Vrijdag is voorlopig de laatste frisse lentedag. Zondag wordt het met veel zon 16-19 graden. Mogelijk kan het lokaal al 20 graden worden. Ook in de loop van volgende week is goede kans op zonnig en vrij warm lenteweer.

[ Het online bericht: weeronline.nl koningsnacht-bibberfris ]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal