Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tweedaags concours hippique manege De Driesporen

ONSTWEDDE – De Diamant van Onstwedde is een tweedaags concours hippique bij manege De Driesporen. Op 12 en 13 mei komen er naar verwachting enkele honderden combinaties in de ring voor deze springwedstrijd in de categorieën BB tot en met ZZ. “Wij hopen ook weer verschillende Noordelijke topruiters en –amazones te verwelkomen”, zegt Miranda van Dijk namens de organisatie.

De Diamant van Onstwedde is een springwedstrijd voor paarden en pony’s op alle niveaus. Vorig jaar vond dit concours hippique voor het eerst plaats. Met zo’n 300 deelnemende combinaties uit heel Noord-Nederland was het een doorslaand succes, het was gelijk een van de grootste paardensportevenementen van de regio. “Helaas hebben we dit jaar iets meer concurrentie van andere wedstrijden”, weet Van Dijk. “Desondanks hebben wij er alle vertrouwen in dat het weer een geweldig evenement wordt.”

Impuls voor springsport
De organisatie is in handen van de springcommissie Diamant van Onstwedde van manege De Driesporen. De commissie bestaat naast Van Dijk uit Ditta Buitenhuis, Maaike Oldenkamp, Henk van Boven, Maryam Sandee en Hilda Smith. Deze commissie werd in het leven geroepen op initiatief van een aantal leden van De Driesporen, die de springsport in Onstwedde graag een extra impuls wilden geven. De deelnemende ponycombinaties strijden om waardebonnen, terwijl er met de paardencombinaties wordt gestreden om geldprijzen. Ook zijn er bij zowel de paarden als de pony’s andere prijzen te winnen.

Gratis toegang
De Diamant van Onstwedde is reclame voor de paardensport, met prachtige wedstrijden in mooie omgeving. De organisatie verwelkomt graag zo veel mogelijk toeschouwers. Daarom is de toegang gratis. De Diamant van Onstwedde begint op vrijdag 12 mei om 17.00 uur en gaat op zaterdag 13 mei verder vanaf 8.00 uur. Plaats van handeling is het Evenemententerrein naast manege De Driesporen aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.