Direct naar de inhoud.

Oranje Bevrijdingsconcert in De Binding Oude Pekela goed bezocht

  • door:
  • op:
Opening Oranje Bevrijdingsconcert in Pekela door voorzitter OBCP Andries Brans. (Foto Herman Alink) RTV1

OUDE PEKELA – Dit jaar was voor het eerst het Oranjeconcert en het Bevrijdingsconcert ineen gesmeed. Omreden dat het organiserende Oranje Bevrijding Comité Pekela (OBCP) meer op de centjes moet letten.

Zo’n 300 mensen waren in de sporthal van Mfc De Binding aanwezig, waaronder het voltallig college van Burgemeester en Wethouders met echtgenotes, burgemeester Olaf Meinen van de Duitse vriendschapsgemeente Großefehn , voormalig burgemeester Meindert Schollema en vele raadsleden van de gemeente Pekela. Daarnaast waren ook vele ereleden van OBCP aanwezig.

De heer Andries Brans, voorzitter van OBCP opende het evenement, waarna  burgemeester Jaap Kuin tevens ambassadeur van OBCP, het organiserende comité complimenteerde met hun geweldige inzet om de vele evenementen van de afgelopen week tot stand te brengen. Stipte nog wel aan dat in de verschillende dorpen de animo voor de festiviteiten niet altijd even groot was maar hoopte wel dat in gezamenlijkheid de feestelijkheden blijvend doorgang zullen vinden. ‘

Het concert werd geopend door het popkoor The Blue Happy Bacon, onder leiding van dirigent Petra Lunsche. Ze zingen vooral Engelstalige en Nederlandstalige pop van nu en vroeger en dat doen ze met groot enthousiasme. Na dit optreden, trad Het Ensemble Sophia op. Hun repertoire bestaat uit aria’s uit opera, operette of musical. Bijzonder was het lied ‘Ons Dorp, oorspronkelijk van Wim Zonneveld, dat Willem Schutte ten gehore bracht. Het lied was voor deze gelegenheid omgebouwd en refereerde daarmee naar Pekela.

OBCP kan terugkijken op een geslaagd concert.
Het Oranje Bevrijdingsconcert zal volgend jaar in 2018 plaats vinden in Nieuwe Pekela.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal