Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jong en oud leerzaam en creatief bezig

VEENDAM – De afgelopen weken zijn rond de 14 leerlingen van de scholengemeenschap Winkler Prins uit Veendam, druk geweest met hun maatschappelijke stage, een deel van het funerair cultureel erfgoed van de Veenkoloniën. Met name op het kerkhof rondom de Margaretha Hardenbergh cultuurcentrum in Wildervank werd de belettering op de graven en hekwerk rondom de graven opnieuw geschilderd.

Oude kerkhof

De vrijwilligers van het gravenproject zijn dan ook verheugd met geboden hulp, Met name Jaap en Fenna Pomp-de Wit uit Wildervank die 7 jaar geleden begonnen zijn met het opknappen van het niet meer in gebruik zijnde oude kerkhof. Het kerkhof is van de Stichting Wildervanck- Wildervanck en hiermee een van de oudste kerkhoven in de gemeente Veendam.

De vrijwilligers zijn een hechte groep waarvan de Hendrik Bakker (88) de oudste is en de Patrick Schulte (16) de jongste. Het is voor Fenna Pomp een soort van meditatie, creatief en heerlijk in de buitenlucht bezig zijn. Twee jaar geleden ontvingen ze een 2e prijs op de vrijwilligers-dag in Veendam.

[ Peter Panneman – zie hier alle foto’s ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.