Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lancering app `Fixi` voor meldingen schade openbare ruimte

Wethouder Brongers verrichtte de aftrap van de app

STADSKANAAL – Wethouder Brongers heeft op de Vrijmarkt in Stadskanaal de aftrap gegeven voor de nieuwe app Fixi, waarmee inwoners online meldingen van schade en overlast in de openbare ruimte kunnen doen. Dit deed ze door gele fopbrillen uit te delen.

Het idee achter de brillen is ‘Oog voor je omgeving’. Stel je voor: knalgele straatstenen in jouw straat of een fontein met felgeel water… Dat valt wel op! Maar hoe zit dat met een loszittende stoeptegel, een lantaarnpaal die stuk is of rondslingerend vuilnis? Inwoners kunnen vanaf 1 mei dit soort zaken eenvoudig melden via de app Fixi (te downloaden in de App Store of Google Play Store) of de speciale website https://citizen.getfixi.com/.

Online melden
Met Fixi kan men online een melding doen door een omschrijving te geven, locatie toe te voegen en eventueel een foto van de huidige situatie. Fixi stuurt de melding automatisch door naar de uitvoerende instanties. Zij gaan vervolgens met de melding aan de slag.

Status volgen
Met deze nieuwe werkwijze kan de melder de status volgen van de melding in Fixi. Dat was niet mogelijk met de huidige werkwijze via het servicenummer. Dit telefoonnummer is vervallen. Ook kan de gemeente nadere vragen stellen via de app. Bovendien krijgt de melder een notificatie (soms met een foto van de nieuwe situatie) toegestuurd als de melding is afgedaan.

Fotowedstrijd
Daarnaast wordt er een fotowedstrijd voor de inwoners van de gemeente gehouden, waarmee ze kans maken op één van vijf kanariegele polaroidcamera’s.

Ixi ixi wat jij niet ziet…en het is geel. Heb jij oog voor je omgeving? Laat het zien! Maak een foto van een geel voorwerp in jouw straat, wijk of buurt en deel deze op de facebookpagina van de gemeente via facebook.com/gemstadskanaal.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.