Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Videoclub Close Up is naar Drouwen verhuisd

DROUWEN – Film- en videoclub Close Up hield tot 1 januari haar clubavonden in het theehuis van ‘De Semstoene’ in Stadskanaal. Deze gelegenheid is gesloten en de club is nu met open armen ontvangen in Drouwen. Dorpshuis “Meester Hekman Hoes” is het nieuwe onderkomen. Woensdag 10 mei organiseert de club een kennismakingsavond. Vanaf 19.30 uur kunnen belangstellenden kennis maken met de clubleden en wordt hen verteld wat de club is en wat ze wil. Onder het genot van een drankje zullen tevens films worden vertoond die gemaakt zijn door leden van Close Up.

Kabelkrant

Close Up is ergens in de jaren zeventig door een aantal enthousiaste Stadskanaalster filmers opgericht. Toen werd filmen een betaalbare hobby en brachten tal van merken super8 filmcamera’s op de markt.
Foto Huizinga was toen een grote promotor van het filmen. Al snel werd het initiatief geboren om een jaarlijkse journaalfilm te produceren. Dit werd dan in december uitgezonden op het analoge TV – kanaal van de ‘toenmalige’ kabelkrant in Stadskanaal.

SHC

De banden zijn later geschonken aan het Streekhistorisch museum en worden nog regelmatig vertoond.
Werd toen gefilmd op lichtgevoelig filmmateriaal dat eerst ontwikkeld en later gemonteerd moest worden, later via diverse videoformaten naar thans het digitale filmen op een kaartje. Ook het monteren is een stuk eenvoudiger geworden en vindt thans plaats op pc of laptop. In de toekomst zal steeds meer gefilmd worden op de mobiele telefoon en afgeleiden daarvan als de dashboardcamera en de actioncam. Close Up zal zich in de toekomst daarop specialiseren en is voornemens workshops te organiseren.

Jaaroverzicht nieuwe stijl

Ook zal getracht worden in de nabije toekomst een soort jaaroverzicht te maken, samen met geïnteresseerde inwoners van Drouwen en omgeving. Voor meer info: zie Facebook.com/videoclubcloseup. Daarop staat alle informatie en ook een aantal filmpjes.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.