Direct naar de inhoud.

Vreemde bebording aan de Raadhuislaan te Oude Pekela

  • door:
  • op:
Foto: Herman Alink

OUDE PEKELA – Afgelopen vrijdag werd onze fotograaf/verslaggever attent gemaakt door de politie Pekela dat waar hij zijn auto had geparkeerd, dit een plek was voor laden en lossen. Het betrof een parkeervak direct voor zorgcentrum Het Dokhuis aan de Raadhuislaan Oude Pekela, welke door alle bezoekers wordt gebruikt. 

Verstaan werd gegeven dat bij een volgende keer een boete van 190 euro zou worden overhandigd. Vanochtend zijn we de situatie aan de Raadhuislaan nog eens goed gaan bekijken en vonden persoonlijk dat de bebording nogal in strijd was met elkaar. Vervolgens navraag gedaan bij de gemeente Pekela en gesproken met een ambtenaar van de afdeling Gemeentewerken. Wat blijkt! Vorige week zijn er nieuwe verkeersborden geplaatst waarop wordt aangegeven dat men maximaal 1 uur gebruik mag maken van een parkeervak aldaar.

Hoe was dit te verstaan met het verkeersbord over laden en lossen. Volgens onze informatie hoort dit aan de zijkant van het Zorgcentrum te gebeuren. Het verkeersbord voor laden en lossen aan de voorkant, welke ook nog eens midden op het voetpad staat, vertegenwoordigd derhalve geen enkele functie.

De gemeenteambtenaar beloofde het bord spoedig weg te laten halen en voegde er aan toe dat het bord waarschijnlijk over het hoofd is gezien en vergeten het weg te halen nadat de nieuwbouw van Het Dokhuis was voltooid.

De politie is over de nieuwe situatie geïnformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-