Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Afgebrand pand Musselkanaal opruimen

Het winkelpand maart 2016 (archieffoto Marc Dol voor RTV1 en 112 regioflits)

MUSSELKANAAL – Ondernemers uit Musselkanaal zijn de ‘rotte kies’ aan de Marktstraat meer dan zat. De ondernemers vinden dat de restanten van het vorig jaar door brand verwoeste winkelpand moet zo snel mogelijk moet verdwijnen. Woordvoerder Henk Leenders zegt vandaag in het DvhN dat de troosteloze aanblik het winkelcentrum in Musselkanaal geen goed doet. Het gaat om de puinhoop resten die nu een jaar na de brand er nog steeds liggen.

Nieuwbouw

De ondernemers willen op de ‘lege plek’ graag een nieuwe winkel of winkels. Leenders:  “Lefier mag er wat ons betreft ook woningbouw plegen. Hier is geld voor beschikbaar in het kader van het herstructureringsplan Musselkanaal. Geld dat door de gemeente, Lefier en de provincie is bijeengebracht. Dat gaat om zo’n vijf miljoen”.

Wethouder Peter Gelling (GBS) wil ook zo snel mogelijk van de puinhoop resten af maar zegt dat het een verzekeringskwestie is. Deze kwestie heeft tot vertraging geleid. Eventuele nieuwbouw op de plek heeft zijn aandacht. “Samen met Lefier zijn we ermee bezig”, aldus Gelling.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.