Direct naar de inhoud.

Onthulling monument Pekelder verzetsstrijders

  • door:
  • op:
Foto: Herman Alink

GEMEENTE PEKELA – Om alle Pekelder verzetsmensen te eren heeft een speciale werkgroep, bestaande uit leden van het Oranje Bevrijding-comité Pekela en betrokkenen, bij een herdenkingsbijeenkomst vorig jaar over het communistisch verzet in Pekela, het initiatief genomen om een uitbreiding bij het bestaand monument te plaatsen. Daarmee wordt recht gedaan aan alle omgekomen verzetsmensen uit de Pekela’s. Het idee werd omarmt door het gemeentebestuur.

Het reeds bestaand kunstwerk “Bevrijding” van kunstenaar Martin Grupstra vlakbij het gemeentehuis is dinsdag 2 mei uitgebreid met een fraai gepolijste plaat, ook gemaakt door Martin Grupstra,, waarop de namen van de omgekomen verzetsmensen worden vermeld. Een groot deel van de kosten is beschikbaar gesteld door de gemeenteraad. Verder werden er bedragen ontvangen van bedrijven, instellingen en personen.

De onthulling van dit nieuwe monument werd verricht door burgemeester Jaap Kuin en Henk Busemann (vice-voorzitter) van de gemeenteraad, waarna ze samen een bloemstuk legden. Door diverse personen werden toespraken gehouden waarbij het belang van dit monument werd benadrukt. Zo’n 100 mensen waren aanwezig bij deze plechtigheid.

Voor meer foto’s KLIK HIER

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-