Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Op zondag 14 mei Esway Atelier Concert met TöRF

ONSTWEDDE – Op zondag 14 mei is er wederom een concert in het atelier van kunstschilder Geert Schreuder te Onstwedde.  Dan treedt er de Groninger folkband Törf op. aanvang 15.00 uur entree € 12.-( Koffie/thee gratis).Het belooft een mix van ingetogen poezie en uitbundige vrolijkheid te worden , op smakelijke wijze aan elkaar gepraat door frontman Henk (Henkie) Scholte.

Törf is een Groninger folkgroep die opgericht is in 1975. Tot die tijd werd er niet zoveel gedaan met de Groninger liedtraditie en de Groninger dansmuziek. Törf was de eerste groep die zocht naar geschikte historische bronnen en heeft zich na de oprichting in 1975 allengs ontwikkeld tot vertolker van het Gronings gedachtegoed. Later werd het werkterrein uitgebreid tot hedendaagse Groninger dichtkunst door teksten van Hans Elema, Simon van Wattum en Jan Boer op muziek te zetten, zonder de traditie uit het oog te verliezen.

Het geluid van Törf is uniek te noemen met een mix van traditionele en eigentijdse invloeden en doordat er gespeeld wordt op gitaar, doedelzak, viool, exotische instrumenten, accordeon en basgitaar. De band Törf bestaat uit:Henk Scholte (zang) Geert Ridderbos (accordeon, blokfluit) Eddy de Jonge (bas en gitaar) Marius Greiner (viool,mandoline, turkse trom) Flip Rodenburg (doedelzakken, pommer, tin-whistle, zang) Jos Kwakman (gitaar, darbucca)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.