Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Trampoline perikelen in Veendam

VEENDAM – De 11-jarige Lisa Oomkens uit Veendam heeft donderdagmiddag een petitie met 44 handtekeningen op papier en 138 online handtekeningen aan wethouder André Hammenga overhandigt. Aanleiding is het feit dat er op Koningsdag ineens twee handhavers van de gemeente Veendam op de stoep stonden, omdat er was geklaagd over de trampoline waarop de buurtkinderen spelen.

Onbekende klager

De trampoline stond al bijna twee jaar op een gemeenteveldje aan de Straat Malakka, daar neergezet door haar ouders. De buurtkinderen springen er naar hartenlust op, maar dat kan niet iedereen waarderen. Er is namelijk geklaagd door de buurt. Lisa’s stiefvader Dick Renken heeft de trampoline nu eerst maar in het kleine tuintje voor hun woning gezet. Wie geklaagd heeft is niet bekend, maar er waren meerdere meldingen bij de gemeente binnen gekomen. “Als we de trampoline niet van de gemeentegrond zouden halen, dan zou de gemeente Veendam dit doen, op onze kosten. Dan kies je maar eieren voor je geld.” Aldus Renken.

Tijdens het overleg donderdagmiddag met de wethouder is er afgesproken dat de kinderen met hun ouders een plan mogen bedenken en indienen, die dan besproken zal worden. Volgende week zal er overleg plaats vinden over een eventuele tussen oplossing.

(Peter Panneman)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.