Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eigen banenplan Stadskanaal en Veendam

Johan Hamster

Wethouder Johan Hamster

STADSKANAAL – De gemeenten Stadskanaal en Veendam maken een plan om via hun Trainings- en Diagnose Centra (TDC’s) meer mensen aan een baan te helpen.

Voor de uitvoering van het plan, dat nog voor de zomer gereed is, stellen ze een manager aan. “Hij of zij moet leiding gaan geven aan de TDC’s en naar buiten toe het gezicht ervan zijn’’, zegt wethouder Johan Hamster (ChristenUnie) van Stadskanaal. “Of wij en Veendam samen één manager aanstellen of elk afzonderlijk, is nog niet duidelijk.”

Stadskanaal en Veendam maakten vorig jaar duidelijk niet te willen meedoen aan een nieuw op te zetten Oost-Groninger organisatie; een bedrijf waarin mensen naar werk worden begeleid en waarin ook het werkvoorzieningschap onderdeel van is.

Met het eigen plan en het aanstellen van een manager hoopt Hamster het aantal cliënten van de sociale dienst in Stadskanaal te zien dalen. Dat aantal steeg in de afgelopen periode tot boven de duizend.

(Bron DvhN)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.