Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Laat jongeren met gastlessen de wereld van techniek ervaren

Foto: TechniekBeeldbank.nu

REGIO – Gezocht: Technische bedrijven in de provincie Groningen die een gastles of bedrijfsbezoek willen organiseren.Technische bedrijven in de provincie Groningen kunnen zich sinds kort aanmelden voor Gastlessen, zó geregeld. De nieuwe kosteloze dienst werd ontwikkeld door TechniekTalent.nu en brengt scholen in het voortgezet onderwijs en bedrijven die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren, bij elkaar. Hoe meer bedrijven zich aanmelden, hoe sneller en makkelijker er matches tussen scholen en bedrijven tot stand kunnen komen

De vraag naar goed opgeleide technici zal de komende jaren alleen maar toenemen. Jongeren hebben echter niet altijd een juist beeld van werken in de techniek. Daarom is het contact tussen scholen en het toekomstig werkveld, dus bedrijven in de regio, zo belangrijk. Edmee Maas, programmamanager bij TechniekTalent.nu:  “Veel bedrijven zetten zich in om de instroom van jong technisch personeel te bevorderen. Hiervoor hebben zij behoefte aan een toegankelijk netwerk van scholen. Aan deze vraag  komt Gastlessen, zó geregeld tegemoet. Deze nieuwe dienst brengt bedrijven en scholen in de omgeving met elkaar in contact waardoor, op basis van aangegeven wensen en behoeften, matches ontstaan.”

Goed voorbereid
Naast dat Gastlessen, zó geregeld als online ontmoetingsplaats scholen en bedrijven bij elkaar brengt kunnen zij er ook – en vooral –  terecht voor tips en handige hulpmiddelen zoals formats, checklists en een training. Bedrijf en school kunnen zich zo optimaal voorbereiden waardoor een gastles of bedrijfsbezoek gegarandeerd een succes is. Zo krijgen jongeren een goed beeld van werken in de techniek en kunnen zij betere loopbaankeuzes maken.

Uiteenlopende praktijkervaringen
Om zicht te krijgen op hun mogelijkheden in de techniek, is het belangrijk dat jongeren uiteenlopende praktijkervaringen opdoen. Wie beter dan een technisch bedrijf in de eigen regio kan laten zien wat techniek in de praktijk inhoudt? Daarom roept TechniekTalent.nu alle technische bedrijven in Groningen op zich aan te melden voor Gastlessen, zó geregeld.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen een mail sturen naar info@gastlessenzogeregeld.nu of een bezoek brengen aan https://www.gastlessenzogeregeld.nu/ en zich aanmelden.

Over TechniekTalent.nu
‘Gastlessen, zó geregeld’ is een initiatief van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. De organisatie heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doet zij samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren. TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden. Op zo’n manier dat het leerlingen aanspreekt. Zie ook: www.techniektalent.nu

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.