Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Liefhebbers van warm weer zitten vanaf vandaag goed

REGIO – Liefhebbers van warm weer zitten vanaf vandaag goed. De temperatuur gaat flink omhoog en het wordt zelfs warmer dan normaal. In grote delen van het land wordt het 20-21 graden. De dagen daarna blijft het warm, maar er is ook kans op een onweersbui. Zondag is de kans op buien kleiner en dan is het met 18 tot 22 graden heerlijk weer. Na het weekend wordt het nog wat warmer en maakt het binnenland met 25 graden kans op de eerste lokale zomerse dag.

Vanmiddag is het met 11 tot 14 graden nog kouder dan normaal. Gewoonlijk zou het nu 14 graden in het noorden tot 18 in het zuiden zijn. Toch is het helemaal geen onaardig weer met zonnige perioden en stapelwolken. In het noorden en oosten verdwijnt de zon vaker achter de bewolking, maar het blijft op de meeste plaatsen droog.

Komende nacht staat in het midden en zuiden van het land nauwelijks wind en wordt het flink koud. Tijdens heldere perioden kan het 1-2 graden vriezen en heel lokaal kan de temperatuur richting -3 dalen. Aan de grond vriest het op grote schaal en zijn waarden van -4 tot -7 mogelijk. Over het noorden trekken wolkenvelden en blijft vorst uit. In het Waddengebied, maar ook in Groningen kan lokaal een beetje regen vallen.

Morgen start de dag in het zuiden vrij zonnig. In het noordoosten kan nog een beetje regen vallen, maar daarna wordt het droog en in de middag gaat ook daar de zon schijnen. Met 13 graden in het noorden tot 17 in het zuiden is de temperatuur vrij normaal.

Eindelijk warm weer
Donderdag schakelen we over naar een veel warmer weertype. De wind draait naar het oosten tot zuidoosten en daarmee is de kou voorbij. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 20-21 graden en daarmee is het zelfs warmer dan normaal. Aan de noordkust is het met 17-18 graden wat koeler. De dag begint vrij zonnig, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de middag stijgt in het zuiden de kans op een bui. In de avond en nacht zal op meer plaatsen regen vallen.

Vrijdag en zaterdag kunnen verspreid over het land enkele buien ontstaan en daarbij is ook kans op onweer. Tussendoor schijnt de zon en het wordt 17 graden aan de kust en zo’n 20 graden in het zuidoosten.

Zondag is de kans op buien kleiner. Met een wisseling van zon en stapelwolken en maxima van 18 tot 22 graden is het heerlijk weer.

Volgende week even zomers
Na het weekend gaat de temperatuur nog een paar graden omhoog en schijnt de zon regelmatig. Woensdag wordt waarschijnlijk de warmte dag en dan kan het in het zuidoosten met 25 graden voor het eerst dit jaar zomers warm worden. Ook in de kustgebieden is het met 20 tot 23 graden aangenaam weer.

Het warme weer is helaas van korte duur. In de tweede helft van de week is de kans groot dat de temperatuur onder de normale waarden van 15 tot 19 graden daalt. Daarbij is er meer bewolking en kunnen enkele buien ontstaan.
Bron: Weeronline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.