Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Subsidie-bijdrage LEADER aan dorpsplein ’t Perron in Valthe

EXLOO – Op zaterdag 13 mei om 13.00 uur geeft wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn het officiële startsein voor de herinrichting van ’t Perron in Valthe. Wethouder Buijtelaar overhandigt het besluit dat er subsidie komt aan de voorzitter van Plaatselijk Belang Valthe voor het project ’t Perron. Het totale project van het dorp is ruim €100.000,- groot waarbij Valthe 60% gesubsidieerd krijgt. Het geld is afkomstig van LEADER, een Europees subsidie-, kennis-, en actieprogramma voor een vitaal platteland.

Bewoners uit Valthe hebben het initiatief genomen om het dorpsplein ’t Perron in Valthe in eigen beheer op te knappen om met elkaar nieuwe activiteiten op te pakken en elkaar te ontmoeten op een mooie aantrekkelijke plek in het dorp. Met het terugbrengen van de station sfeer en het uitbreiden van de groene ruimte wordt het dorp aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers.

’t Perron, het ontstaan
Het Dorpsplein ’t Perron in Valthe is ontstaan na de opheffing van de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal. In 2014 heeft de werkgroep Karakteristiek Groen Valthe (onder de vlag van Plaatselijk Belang) met een groep bewoners het landschap in en om Valthe geëvalueerd. Een van de actiepunten was het als rommelig en onaantrekkelijk ervaren dorpsplein ’t Perron. De inwoners van Valthe hebben dit actiepunt opgepakt en plannen gemaakt voor de herinrichting van ’t Perron. Twee belangrijke aspecten zijn het versterken van de station sfeer én meer groen en minder stenen. Het regionale belang van het dorpsplein ’t Perron is dat het een cultuurhistorisch kruispunt vormt.

LEADER is een programma van de Europese Unie met als doel plattelandsgebieden economisch te versterken. Het LEADER-programma wordt mede gefinancierd door de gemeentes in Zuidoost Drenthe en de Provincie.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.