Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waarschuwing voor onweersbuien

Onweer (archief)

WEERONLINE – Voor het eerst dit voorjaar waarschuwen de meteorologen van Weeronline voor onweersbuien. Door het warme weer met maxima van 20-22 graden kan in het zuiden als eerste onweer ontstaan, maar vanavond is in het hele land kans op een onweersbui. Ook de komende dagen kunnen we in de loop van de middag onweer verwachten. Zondag is de kans op onweer kleiner en laat de zon zich vaker zien.

Vanmiddag is het warm met in grote delen van het land 20-22 graden. Voor het eerst sinds 9 april beleven we een officiële warme dag. De lucht is onstabiel, waardoor in het zuiden van het land in de loop van de middag onweersbuien kunnen ontstaan. Over de centrale delen trekken wolkenvelden en in het noorden is het dan nog vrij zonnig. Vanavond trekken de buien noordwaarts en stijgt in het hele land de kans op onweer.

Geen noodweer
Ondanks dat het tijdelijk flink kan regenen is van noodweer geen sprake. De condities voor echte zomerse onweersbuien met veel onweer, hagel en zware windstoten zijn vandaag niet aanwezig. Bovendien is de lucht vanmiddag nog niet warm genoeg.

Later op de avond en komende nacht is nog wel een bui mogelijk, maar de kans dat het tot onweer komt is klein. Morgen is in de middag en avond opnieuw kans op onweer en ook zaterdag moeten mensen rekening houden met onweersbuien.

Moederdag beter weer
Precies op Moederdag neemt de kans op onweer af. Vooral in het midden en oosten kunnen enkele buien ontstaan. In het westen lijkt het droog te blijven met zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt dan 16 graden aan de noordwestkust tot 20 in het zuidoosten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.