Direct naar de inhoud.

Nieuwe kunstschool in Veendam speciaal voor kinderen

  • door:
  • op:
kunstschool in Veendam

VEENDAM – Vanaf vandaag kan ieder kind zich aanmelden op de vrije kunstschool in Veendam. Deze inspirerende en uitdagende plek is opgericht door kunstdocenten en kunstenaars om samen de creativiteit van kinderen te ontkiemen en verder te ontwikkelen. De kunstlessen zijn vooral gericht op het basis en voortgezet onderwijs. De docenten weten als geen ander hoe ze kinderen kunnen motiveren zodat ze elke les weer iets nieuws en moois maken.

 

Creativiteit is voor kinderen het ontdekken van de wereld om hen heen.
Bij de kunstschool komt iedereen tot zijn recht, wordt gemotiveerd om vol enthousiasme, spelenderwijs vele materialen en technieken te leren kennen en gebruiken. Zo kan ieder zich op een expressieve manier uiten en ontplooien en komt fantasie en creativiteit tot leven. Een heerlijke, onvergetelijke, maar belangrijke ervaring voor ieder kind.

De vrije kunstschool is gespecialiseerd in Algemene Creatieve Vorming (A.C.V.) speciaal voor kinderen. Creativiteit is een onmisbare vaardigheid voor de algemene vorming van het kind, omdat hier intrinsieke motivatie, nieuwsgierigheid, inspiratie, verwondering, flexibiliteit, verbeeldingskracht, doorzettingsvermogen, discipline, samenwerking, originaliteit en vindingrijkheid door ontstaat. Vanuit deze vaardigheden ontdekt en ontwikkelt ieder kind zijn eigen talenten. En een talent is wie je bent! Het geeft ieder kind een gevoel van zelfvertrouwen als het de wereld en zichzelf op eigen manier spelenderwijs mag ontdekken.

Van beeldende vorming, beeldhouwen, creatief denken, techniek, handvaardigheid, schilderen, tekenen, pottenbakken, houtbewerken, graffiti spuiten tot aan ontwerpen, sieraden maken en textiel bewerken. Op de kunstschool gebeurt het allemaal. De kunstschool werkt samen met diverse scholen, instellingen en bedrijven om de creativiteit te vergroten of op peil te houden. Alle leerlingen krijgen professionele begeleiding door ervaren kunstdocenten en kunstenaars.
Twee uurtjes per week genieten en leren op de kunstschool.

Iedereen  kan op elk moment en op elke leeftijd beginnen op de kunstschool (vanaf 6 jaar).
Elke week wordt er een uitdagende nieuwe les voorbereid. Leerlingen krijgen per week anderhalf tot twee uur les. Kunstschool Veendam is voor kinderen een heerlijke laagdrempelige plek om je creatief te uiten en te ontwikkelen. Ontdek en ontplooi al je talenten en je eigen stijl van kijken, doen en maken. Er wordt gewerkt met diverse materialen, onder andere potlood, krijt, houtskool, inkt, verf, textiel, schelpen, klei, hout, steen, garen, karton, etc. Zowel naar waarneming als fantasie. Voor meer informatie over onze visie en lesmethode kun je ons volledige leerplan bekijken.

Je kunt kiezen uit één van de volgende dagen:
Lestijden (instromen is elke week mogelijk):
Maandag van 15:45 tot 17:45 uur
Dinsdag van 15:45 tot 17.45 uur
Donderdag van 15:45 tot 17:45 uur
Vrijdag van 15.45 tot 17.45 uur
Zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur
Zondag van 10:00 tot 12:00 uur

Voor meer informatie over de kunstschool kun je terecht op de website www.vrijekunstschool.nl
Aanmelden kan via email: info@vrijekunstschool.nl
Adres: Dr. Bosstraat 71, 9645 JH, Veendam



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal